Od malog obiteljskog posla do velike vinarije uz pomoć natječaja Europske unije - priča o uspjehu Vinarije Pinkert

Vinska priča obitelji Pinkert započela je početkom 1900-tih godina sadnjom nekoliko posađenih loza i stvaranjem malog obiteljskog podruma na obroncima Banskog brda pored mjesta Suza u Baranji.
Na jednoj tajanstvenoj vinskoj cesti razvio se mali vinski raj u mjestu Suza. Vinski podrum udaljen je od vinograda 5 minuta ugodne vožnje preko prekrasnih blagih obronaka Banskog brda.
Vinsko putovanje obitelji Pinkerta polako se gradilo, razvijalo iz generacije u generaciju, a svaka je na umu imala jedno – uložiti sav svoj trud u proizvodnju vrsnoga vina u kojem će svi uživati. Danas, proizvode visokokvalitetno i vrhunsko vino različitih sorti. Njihova životna filozofija je da kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima, i baš zbog toga se mogu pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji.
Međutim, razvoj ne prestaje. Hrvatska je pristupanjem Europskoj uniji 2013. otvorila nova vrata obitelji Pinkert, budući da su time postali dostupni fondovi za razvoj.
S dva osvojena natječaja i jednim u procesu evaluacije gđa. Kristina Pinkert je više nego zadovoljna rezultatima.
„Apsolutno smo zadovoljni uslugama poduzeća Uspješan korak d.o.o. koje je profesionalno, te nam pruža svu moguću potrebnu pomoć. Ovi projekti se ne bi mogli realizirati bez njihove potpore", rekla je Kristina Pinkert, direktorica marketinga i strategije u Vinariji Pinkert.
A što nam donosi budućnost? Još natječaja i nadamo se još dobivenih potpora iz Europske unije. Vinarija Pinkert uskoro će se prijaviti na E-impuls. A zašto? „Zato što nam je Uspješan korak pokazao da je moguće", njihov je odgovor.

Galerija