Objavljen indikativni plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja

Dana 24. siječnja 2018. godine Ministarstvo poljoprivrede objavilo je indikativni plan objave natječaja iz Programa ruralnog ravoja. Očekuje se otvaranje 30 natječaja ukupne vrijednosti 3,75 milijardi kuna.
Objavljen indikativni plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja

Od natječaja najzanimljivijih poljoprivrednicima već za ovaj mjesec najavljeno je otvaranje natječaja iz mjere 6 - 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti.

Za veljaču najavljeno je otvaranje natječaja 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava Biljna proizvodnja i 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima dok se za ožujak i travanj najavljuje otvaranje natječaja 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima (uljare/mini mljekare) te 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Iz mjere 5 – Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti za veljaču je najavljeno otvaranje natječaja 5.2.1. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, a za ožujak 5.2.2. Razminiranje poljoprivrednog zemljišta​.

Dodatno, najavljeno je i objavljivanje natječaja iz Mjere 14 - Dobrobit životinja.

Pratite naše stranice i društvene mreže jer naši stručnjaci pripremaju pregršt informacija o svim natječajima u okviru Programa ruralnog razvoja koje će podijeliti s Vama.